Eerstelijnspsychologen

Een woordje uitleg

Twee eerstelijnspsychologen vanuit het samenwerkingsverband Jeugdhulp Gezin Centraal versterken Noord-Limburg met laagdrempelige, snelle hulp voor kinderen en jongeren met psychische problemen.

De overheid heeft middelen vrijgemaakt zodat kinderen, jongeren en hun gezinnen met vragen omtrent hun psychisch welzijn sneller en vlotter geholpen kunnen worden. Met ‘psychisch welzijn bevorderen’ wordt bedoeld dat de overheid er mede voor wil zorgen dat kinderen en jongeren zo snel mogelijk de meest aangewezen hulp en ondersteuning vinden.

Als je als jongere of als ouder gebruik wil maken van dit aanbod is een eerste stap om naar een eerstelijnsdienst (reeds betrokken OCMW, huisarts,…) of naar een dienst van de Brede Instap te gaan: dit zijn onder andere het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), de Opvoedingswinkel, het Jongeren Advies Centrum (JAC), Kind en Gezin, enz. Zij kunnen samen met jou kijken wie het beste een antwoord op jouw vraag kan geven. Indien zij het samen met jou aangewezen vinden, kunnen zij doorverwijzen naar een eerstelijnspsycholoog en rechtstreeks een afspraak bij ons inplannen. De afspraken gaan door op een vaste plek in jullie gemeente of stad.

Een eerstelijnspsycholoog kan samen met jou gedurende een korte tijd (maximum 6 sessies) aan de slag gaan en indien nodig, met jou kijken naar meer gespecialiseerde hulpverlening. Hieronder staan een aantal voorbeelden waar een eerstelijnspsycholoog met jou of jouw kind rond kan werken: als je je niet zo goed voelt, piekert, slecht slaapt, twijfelt over je gedachten/gevoelens, je veel stress ervaart, je (faal)angstig voelt, je zorgen maakt over een vriend(in), enz.  

Het aanbod van de eerstelijnspsycholoog binnen het samenwerkingsverband rond jeugdhulp in Noord-Limburg is volledig gratis.

Misschien tot binnenkort!


Vriendelijke groet,

Annelies en Kimberly

Kimberly Drijkoningen

Noord-Limburg

Bocholt

De Steen
Cornelius A. Lapideplein 3
3950 Bocholt

Hamont-Achel

Huis van Het Kind
Kloosterstraat 15
3930 Hamont-Achel

Lommel

Het Kompas
Hertog Janplein 34
3920 Lommel

Peer

Hoeve Vermeulen
Albertus Morrenstraat 4
3990 Peer

Pelt

VCLB
Bermstraat 9 bus 1
3910 Neerpelt

Heusden-Zolder

Sociaal Huis
Sint-Willibrordusplein 4
3550 Heusden-Zolder

Houthalen-Helchteren

Huis van Het Kind
Pastorijstraat 30
3530 Houthalen-Helchteren

Hechtel-Eksel

Kind is Koning
Vriendschapsplein 2
3940 Hechtel-Eksel

Annelies Houben

West-Limburg en Midden-Limburg

Beringen

Gemeentehuis
Mijnschoolstraat 88
3580 Beringen

Read More

Halen

OCMW
Sportlaan 2B
3545 Halen

Read More

Ham

Nog in overleg

Read More

Leopolsdburg

Nog in overleg

Read More

Lummen

VCLB
Bermstraat 9 bus 1
3910 Neerpelt

Read More

Tessenderlo

Huis van Het Kind
Gerhagenstraat 39
3980 Tessenderlo

Read More
De lancering van Winstroom!

Op deze dag van de kinderrechten zijn we fier ons gezamenlijk nieuw onthaal voor jeugdhulp in Noord- en West-Limburg bekend te maken.

Winstroom is een samenwerking van verschillende organisaties in de jeugdhulp binnen het netwerk Gezin Centraal.

Het doel van Winstroom is een nog meer vloeiende instroom en doorstroom van ondersteuningsvragen en - noden.

We zijn vastbesloten om samen met onze partners het verschil te maken en te bouwen aan een toekomst waarin elk kind/jongere en het gezin zorg op maat, hoop en hulp verdient, ondersteund door een vloeiend geheel van deskundige organisaties.

Je kan Winstroom bereiken via 011 19 18 22.


Om op de hoogte te blijven van alle Winstroomnieuws kan je je gegevens achterlaten via deze link: https://bit.ly/WinstroomNieuws

Klik hier voor het hele nieuwsbericht!

This will close in 0 seconds